Україні треба звільнити у Чорному морі ще 70 тисяч км² - Неїжпапа

Україні треба звільнити у Чорному морі ще 70 тисяч км² - Неїжпапа

Укрінформ
Україні треба вивільнити в Чорному морі ще 70 тисяч км² загальноекономічної зони.

Про це в інтерв'ю АрміяFM сказав Командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа, передає Укрінформ.

"Загальноекономічна зона України в Чорному морі, яку потрібно вивільнити, становить понад 70 тис. квадратних кілометрів", - сказав Неїжпапа.

Він зауважив, що згідно з зерновою угодою Україна убезпечує вихід суден із портів Великої Одеси. За його словами, лише за останні кілька місяців українські сили знищили понад 30 якірних мін.

"Я переконаний, що тільки тому, що ми змогли витіснити ворожі кораблі на відстань 100-150 морських миль від нашого узбережжя, противник був вимушений дати згоду на дії щодо Зернового коридору у Чорному морі. Звісно, це стало можливим за підтримки наших партнерів та ООН", - сказав Неїжпапа.

Читайте також: Командувач ВМС України розповів про цілі для військово-морських сил

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада 2022 року Україна, Організація Об’єднаних Націй і Туреччина домовились про продовження «Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море» ще на 120 днів. Вона почала роботу 22 липня 2022 року, а перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня. Наразі угода діє до 18 березня 2023 року. За цей час 43 країни світу отримали понад 22 мільйони тонн продовольства завдяки українському морському експорту.

Фото: www.armyfm.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-