Неїжпапа: Для безпеки у Чорному морі Україні потрібні ракети великої дальності

Неїжпапа: Для безпеки у Чорному морі Україні потрібні ракети великої дальності

Укрінформ
Для безпеки в Чорному морі Україні потрібні радіолокаційні системи (РЛС), висвітлення надводної обстановки та ракети великої відстані застосування.

Про це в інтерв'ю АрміяFM сказав командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа, передає Укрінформ.

"Ми повинні розвивати систему ситуаційної обізнаності, щоб щосекунди бачити, де перебувають кораблі противника. Для цього потрібна система РЛС, система висвітлення надводної обстановки. У нас є частина цих систем, і ми маємо певний досвід, але хотілося б нарощувати можливості в цьому напрямі. Також потрібна зброя "довгої руки" — це ракети, які мають велику відстань застосування, щоб ми могли застосовувати по цілях противника. Проблема з поповненням корабельного складу. Щодо цього питання ми перебуваємо з партнерами у контакті і незабаром будемо отримувати певні засоби, які дозволять покращити ситуацію", - розповів Неїжпапа.

Також командувач ВМС зазначив, що підрозділ морських безпілотників створений і нині набуває спроможностей.

"Ми, мабуть, перша країна у світі, яка застосувала морські дрони. Операції, звісно, проводили за підтримки інших підрозділів Сил оборони", - поінформував Неїжпапа.

Читайте також: Україні треба звільнити у Чорному морі ще 70 тисяч км² - Неїжпапа

Він назвав безпрецедентною операцію зі знищення крейсера "Москва", що це взагалі перший випадок в історії, коли ракетний крейсер пішов на дно.

"Також ми вперше застосували "Байрактари" по швидкохідних надводних цілях — катерах типу "Раптор" і "Серна", - сказав Неїжпапа.

На сьогодні, за словами Командувача ВМС, одним з найважливіших завдань військово-морських сил є знешкодження кораблів-носіїв "Калібрів", "це важке завдання, але робота над ним триває".

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.02.23 орієнтовно склали близько 145 850 (+790) осіб. Знищено 18 ворожих кораблів /катерів.

Фото: www.armyfm.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-