У питанні постачання зброї наші партнери розуміють про швидкість і час - Резніков

У питанні постачання зброї наші партнери розуміють про швидкість і час - Резніков

Укрінформ
Питання стосовно того, що нашій державі потрібно для контрнаступу на фронті, зокрема, техніки, українська влада обговорює з партнерами системно. Вони розуміють важливість швидкості та часу.

Про це на брифінгу поінформував міністр оборони України Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

“Звісно, ми це (яку техніку треба для контрнаступу — ред.) з партнерами обговорюємо системно, бо вони абсолютно слушно хочуть знати наші плани, щоб розуміти, чим саме можуть допомогти для реалізації цих планів. Тому ми це обговорюємо на наших робочих рівнях. Це навіть не має потреби на рівні президентів обговорювати деталі. Вони говорять про глобальні речі, найважливіші, політичні. А деталі ми вже відпрацьовуємо”, - уточнив він.

Читайте також: Наступний «Рамштайн» може пройти у середині березня — Резніков

Резніков зазначив, що партнери України знають, що "ми - абсолютно прозорі і відкриті, і що для нас цей принцип є дуже важливим".

“Чим більше вони бачать нашу прозорість і відкритість, тим більше вони нам довіряють. Чим більше вони нам довіряють, тим більше дають нам зброї. Щоб вони, можна так сказати, могли до цвяха бачити, що де знаходиться - тоді це знімає у них сумніви і застереження”, - поінформував міністр.

За його словами, у інших країн є різні політичні течії і думки, і не всі хочуть підтримувати Україну.

Читайте також: Резніков про літаки для України: знаю, що це питання вже вирішене

“І (представники цих течій — ред.) використовують як причину не давати більше зброї Україні (аргумент на кшталт — ред.) “а вони її не так там використають і щось загублять”. І наша задача — знімати ці застереження, сумніви”, - сказав чиновник.

Очільник МОУ зазначив, що важливо сказати всім українцям, що наші партнери теж знають, що потрібно швидко рухатися (у питаннях постачання зброї — ред.).

“Ллойд Остін, Марк Міллі, Єн Столтенберг та інші колеги - вони у своїх промовах казали про швидкість і про час. Треба не забувати про вікно можливостей. Але є ще питання підготовки і технічних рішень, наявності запчастин — це не просто так. Це не просто дали — і робіть з ним, що хочете”, - зауважив Резніков, уточнивши при цьому, що якщо партнери беруть на себе зобов'язання надавати якусь зброю, то вони мають розуміння, що вони її будуть підтримувати, ремонтувати і обстежувати.

Читайте також: Резніков про візит Байдена: Сигнал всім партнерам бути з Україною

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого міністр оборони України Олексій Резніков обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом подальші кроки імплементації стандартів Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-