Резніков про літаки для України: знаю, що це питання вже вирішене

Резніков про літаки для України: знаю, що це питання вже вирішене

Укрінформ
Спочатку була “танкова ініціатива”, потім настала “танкова коаліція”, і схожа ініціатива щодо літаків уже існує. Залишилося лише “оздобити” цю “літакову коаліцію”.

Про це на брифінгу поінформував міністр оборони України Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

“Спочатку була “танкова ініціатива”, яка народилася у певних головах, і її відпрацьовували, потім настала “танкова коаліція”. Те ж саме, повірте мені, з літаками. Ініціатива вже існує. Залишилося “оздобити” цю “літакову коаліцію”, - зазначив чиновник.

Читайте також: Винищувачі F-16 та шведські Gripen є найбільш оптимальними для України - Резніков

За його словами, далекобійні ракети — це речі, які ми вже можемо використовувати з тих чи інших пускових, а ці пускові вже в нас є. “Далі питання, скажімо так, вирішимо”, - додав він.

Резніков переконаний, що Україні не потрібно зупинятися і на власному виробництві.

“У нас чудові “Нептуни”. У нас чудове виробництво. Наш ВПК — як приватний, так і державний, повірте мені, не стоїть на місці, і робота триває. Тому, як ми переконали своїми “Нептунами”, що нам треба дати протикорабельні "гарпуни", так ми і багато чим іншим теж уже переконуємо (щодо низки речей — ред.), тому нам багато що дають”, - сказав міністр.

Читайте також: Антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн - Резніков

Як поінформував очільник МОУ, питання далекобійних ракет — це питання взагалі технічного вирішення, не політичного.

“Питання авіаплатформи, як літак, ще трошечки політичне, але за великим рахунком, я це точно вже знаю і відчуваю, рахуйте, що воно вже вирішене. Це просто питання вибору, яка саме краща платформа буде основною і базовою. Це принципова задача”, - заявив він.

На думку Резнікова, потрібно зупинити домінацію авіації рф у небі, не дати йти росіянам у контрнаступ і підготувати наш контрнаступ.

Читайте також: Резніков про візит Байдена: Сигнал всім партнерам бути з Україною

“Тобто, це все одно — система захисту. І ми це пояснюємо нашим партнерам. Те, що ми використовуємо наше право на самозахист відповідно до статуту ООН. І вони це вже почули. У них немає вже сумніву, що це (наприклад, обстріли — ред.) — черговий рівень ескалації, що щось будуть там (робити — ред.) росіяни. Ні”, - сказав він.

Міністр зазначив, що нині існує питання прагматичної оцінки — які є запчастини, які техніки-інженери легше навчать наших техніків-інженерів, яку зброю ми будемо застосовувати та інше. “Власне кажучи, це питання вибору кращого рішення”, - запевнив чиновник.

Окремо Резніков уточнив, що росіяни завжди щось таке роблять, що навпаки, як йому здається, посилює антикремлівську коаліцію.

Читайте також: Веніславський: Переговори щодо надання Україні літаків тривають, динаміка гарна

“Я дуже добре пам'ятаю 10 жовтня, коли був ракетний масований удар по Україні, коли я якраз приїхав на "Рамштайн". І в мене ще до того були, скажімо так, сумніви, чи вдасться мені переконати міністрів так швидко просто зрушитися по ППО. Але 10 число дало мені такі очевидні аргументи, що моментально все зрушилося. І так відбувається щоразу. Вони (самі росіяни — ред.) кожного разу дають аргументи нашим партнерам, що нам треба більше допомагати, саме заради перемоги (України — ред.)”, - сказав глава МОУ.

Як повідомлялося, Резніков сказав, що зустріч у форматі "Рамштайн" була корисна і насичена, вона засвідчила, що, по суті, антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-