Байден оголосив новий пакет військової допомоги для України на $500 мільйонів

Байден оголосив новий пакет військової допомоги для України на $500 мільйонів

Відео
Укрінформ
CША виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів, в якому будуть, зокрема ракети до системи HIMARS, протитанковий ракетних комплексів JAVELIN тощо.

Про це під час спільної прес-конференції з Президентом України Володимиром Зеленським під час несподіваного візиту  до Києва заявив глава Білого Дому Джо Байден, передає кореспондент Укрінформу.

“Разом із союзниками ми вже надали (Україні – ред.) 700 танків, тисячі військових автомобілів, 1 тис. артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 артилерійських систем далекого радіусу дії, протикорабельних і систем ППО і все для оборони України. І це без врахування 0,5 мдрд доларів, про які я анонсовую сьогодні і завтра”,- наголосив Байден.

Читайте також: Зеленський розраховує, що США долучаться до реалізації української формули миру

Він зазначив, що в новому пакеті військової допомоги буде, зокрема, більше ракет для систем HIMARS, протитанкових ракетних комплексів JAVELIN, більше військової техніки та озброєння.

Як уточнив Байден, наприкінці цього тижня США оголосять про додаткові санкції проти фізичних осіб і компаній з Китаю, які допомагають росії оминати санкції, а відтак допомагають російській воєнній машині.

Глава Білого дому підкреслив, що кошти, які витрачаються на війну, для України є значними, а жертовність українців у ній – величезною. За його словами, американці зараз думками з тими, хто втратив близьких під час цієї брутальної війни.

Читайте також: Резніков про літаки для України: знаю, що це питання вже вирішене

"Ми знаємо, що перед вами дуже складні, дні, тижні та роки. Але метою росії є стерти Україну з лиця землі. Загарбницька війна путіна зазнає поразки, російські військові вже втратили багато територій, захоплених після початку вторгнення", – наголосив Байден.

Він звернув увагу, що тисячі росіян виїхали з рф, бо не бачать майбутнього для своєї країни, а російська економіка продовжує слабнути.

Президент США підкреслив: путін думав, що Україна слабка, а Захід поділений, однак він помилився.

Звертаючись до Зеленського, він наголосив, що Україна може розраховувати на США, і весь Північноатлантичний альянс також залишатиметься об’єднаним на боці України.

"Ми залишатимемося з вами так довго, як це буде потрібно", – підсумував президент США.

Як повідомлялося, у понеділок президент США Джозеф Байден прибув із візитом в Україну.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-