Зеленський розраховує, що США долучаться до реалізації української формули миру

Зеленський розраховує, що США долучаться до реалізації української формули миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прагне, щоб Сполучені Штати Америки долучилися до впровадження пунктів запропонованої ним формули миру.

Про це він розповів під час спільної з Президентом США Джозефом Байденом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Авжеж, я би дуже хотів, щоб США були залучені до реалізації нашої формули миру, і це залучення означатиме посилення глобальної стабільності в передбачуваності міжнародних відносин, і ми маємо напрацювання на цьому шляху”, - сказав Зеленський.

За його словами, Україна та США мають спільний погляд на зміст багатьох пунктів формули миру, її безпекові елементи, завдання відновити повну силу статуту ООН і захистити міжнародний порядок, заснований на правилах.

Читайте також: Кулеба про візит Байдена: Чіткий сигнал на болота - вас ніхто не боїться

Як повідомлялося, у понеділок Президент США Джозеф Байден прибув з візитом в Україну.

У листопаді 2022 року Президент Володимир Зеленський презентував українську формулу миру. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-