росію турбує виключно військовий успіх в Україні - президент Фінляндії

росію турбує виключно військовий успіх в Україні - президент Фінляндії

Укрінформ
російський режим, де військова складова відіграє важливу роль в суспільстві та усіх сферах, оцінює ситуацію в Україні виключно через успіхи на полі бою і так, очевидно, буде й надалі.

Про це в ході дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції сказав президент Фінляндії Саулі Нііністо, передає власкор Укрінформу.

«Ми повинні пам’ятати про те, що військова складова - це номер один у російському суспільстві, в їхній економіці, промисловості та усюди. Припускаю, що й цю ситуацію по війні в Україні вони постійно оцінюють через свій військовий успіх і це єдине, що їх турбує. Це також пояснює те, що відбувається. Боюся, що так триватиме і надалі”, - наголосив Нііністо.

На його думку, російський режим у порівнянні з минулими роками зараз більше сконцентрований навколо путіна та його оточенні.

За словами президента, Фінляндія нині зосереджена на вступі в НАТО та прагне набуття членства разом із Швецією, але в цьому ключі рішення прийматиме Туреччина.

Читайте також: НАТО має надати Україна запевнення підтримки та передові спроможностіСунак

«Це доволі непроста ситуація, в якій наші руки зв’язані. Ми подали заявку й вже не можемо змінити свого рішення… Ми виконали свою частину щодо подання заявки, подали її разом зі Швецією. Це наше бажання набути членства і далі вже Туреччині вирішувати, чи вони хочуть нашого членства», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін під час дискусії на Мюнхенському безпековому форумі сказала про те, що членство Фінляндії в НАТО стало очевидним для фінського народу в день повномасштабного вторгнення росії в Україну, оскільки лише членство в Альянсі є тією "лінією, яку росія не перетне».

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-