США ніколи не перешкоджали Польщі у передачі Україні літаків – глава Пентагону

США ніколи не перешкоджали Польщі у передачі Україні літаків – глава Пентагону

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати не перешкоджали й не зупиняли рішення польської сторони щодо передачі Україні винищувачів, починаючи від МіГ-29 в першій половині минулого року.

Про це він сказав у вівторок під час пресконференції за підсумками засідання Рамштайн-9 у Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується будь-яких видів літаків з боку Польщі, Сполучені Штати ніколи не зупиняли Польщу в передачі будь-чого», - зауважив глава Пентагону у відповідь на запитання про ініціативу польської сторони минулого року передати Україні винищувачі МіГ-29. 

Остін підкреслив, що надання Україні озброєння є суверенним рішенням кожної країни і приймається виключно її керівництвом.

«Це точно не те, що ми можемо або будемо диктувати», - додав він.

У відповідь на запитання Укрінформу, чи обговорювалися під час нинішнього засідання у форматі «Рамштайн» можливості передачі Україні винищувачів, міністр оборони США відповів: «Що стосується літаків, у мене немає сьогодні анонсів».

Читайте також: Остін на «Рамштайні»: Ми допоможемо Україні з контрнаступом

Він також зауважив, що робота з українською стороною продовжуватиметься, щоби задовольнити найбільш нагальні потреби. У цьому контексті він нагадав, що до початку весни, коли очікується більш активна фаза, залишилося всього кілька тижнів. «Тому нам потрібно багато чого зробити», - сказав міністр оборони США.

У цьому контексті він нагадав, що міжнародна коаліція продовжує забезпечувати ЗСУ бронетехнікою, протитанковою зброєю, артилерією та іншими видами озброєнь.

«Тож колосальне завдання – об’єднати всі ці системи, навчити війська працювати на них, переконатися, що ми маємо підтримку для всіх цих систем і залучити ці системи до бою. Це насправді було у фокусі нашої сьогоднішньої розмови», - підсумував Остін.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща передаватиме Україні винищувачі лише в межах НАТО, і вона не буде серед перших країн, які це зроблять.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-