російські сили не можуть вирішити, де буде основний удар ЗСУ — британська розвідка

російські сили не можуть вирішити, де буде основний удар ЗСУ — британська розвідка

Укрінформ
Прорив ЗСУ на Запоріжжі та у Луганську ще більше підірвав би мету рф про «звільнення Донбасу», у зв`язку з чим російські стратеги не можуть вирішити, якій із загроз надати пріоритет у протидії.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Як зазначається, зображення з відкритих джерел станом на 7 лютого вказують на те, що росія додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України, особливо поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

Як наголошує британська розвідка, попри поточний оперативний фокус на центральному Донбасі, росія, як і раніше, стурбована захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту. Про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, що триває, і перекидання особового складу.

Читайте також: Загарбники намагаються знайти слабкі місця в українській обороні - розвідка

Лінія фронту росії в Україні становить приблизно 1288 км, а лінія фронту в окупованій росією Запорізької області - 192 км.

«Великий прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського "сухопутного мосту", що з'єднує ростовську область і Крим; успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену росією військову мету - "звільнення" Донбасу. Рішення про те, якій з цих загроз надати пріоритет у протидії, ймовірно, є однією з головних дилем для російських оперативних планувальників», - вважає британська розвідка.

Читайте також: Канадська розвідка каже, що рф зіткнулася із дефіцитом боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що щоденні втрати росіян у війні проти України різко зросли через низький рівень підготовки особового складу, недостатню координацію та нестачу ресурсів на фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-