Зеленський під час зустрічі з лідерами ЄС передав їм списки озброєння, якого потребує Україна

Зеленський під час зустрічі з лідерами ЄС передав їм списки озброєння, якого потребує Україна

Укрінформ
На саміті Європейського Союзу в Брюсселі президент України Володимир Зеленський розповсюдив серед лідерів списки запитів на зброю. Вони навіть ураховують відповідні рівні запасів держав.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel, а також інформагентство dpa, передає Укрінформ із посиланням на Sueddeutsche Zeitung.

Агенція dpa цитує анонімного високопоставленого чиновника ЄС: «Це досить розумно, що роблять українці... Вони точно знають, що їм потрібно, і знають, про що просити».

Зазначається, що список запитів складений з урахуванням відповідних запасів держав-членів — це має посилити тиск на окремі країни, щоб вони надавали більше озброєння.

Читайте також: Зеленський про літаки та далекобійні ракети: Ми отримали хороші сигнали від партнерів

На запитання, звідки в українців інформація про запаси інших країн, чиновник відповів: «Вони поінформовані, у них є контакти». Він додав, що, враховуючи такі можливості української розвідки, «не дивно, що вони здатні захистити себе від росії».

Читайте також: Стефанішина розповіла про ключове досягнення візиту Зеленського до Європи

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого Президент Володимир Зеленський обговорив із лідерами європейських країн та високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики оборонну підтримку України.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-