росія тримає вісім носіїв ракет «Калібр» у Чорному та Середземному морях

росія тримає вісім носіїв ракет «Калібр» у Чорному та Середземному морях

Укрінформ
На бойовому чергуванні у Чорному та Середземному морях війська рф тримають вісім носіїв крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом 92 ракети.

Про це йдеться у повідомленні Військово-морських сил ЗСУ, передає Укрінформ.

"У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 4 ворожих кораблі, з них - 3 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить близько 20 ракет; у Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них - 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить 72 ракети", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за минулий тиждень в рамках Чорноморської зернової ініціативи залишили українські порти 27 суден, на борту яких було понад мільйон тонн зерна та інших продуктів харчування.

За тиждень в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

до Чорного моря – 69 суден, з них 22 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

до Азовського моря – 71 судно, з них 19 рухались з протоки Босфор.

Зазначені судна здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Читайте також: рф вивела у Чорне море три ракетоносії із 20 «Калібрами»

У повідомленні також ідеться, що підрозділам ВМС за минулий тиждень вдалося знищити 285 окупантів, 21 одиницю бойових броньованих машин, 12 танків, дві одиниці автомобільної техніки, одиницю спеціальної техніки, дві одиниці засобів ППО та 9 артилерійських систем.

Як повідомлялося, 10 лютого рф здійснила черговий масований удар по Україні із застосуванням дронів та ракет, є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, пошкоджено житлові будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-