Уряд Німеччини схвалив передачу Україні 178 танків Leopard 1

Уряд Німеччини схвалив передачу Україні 178 танків Leopard 1

Оновлено
Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини видав оборонним компаніям країни ліцензії на експорт до 178 танків Leopard 1A5 для України. Скільки цих танків буде фактично поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у вівторок на сайті міністерства оборони Німеччини.

У пресрелізі зазначається, що федеральний уряд Німеччини підтримує Україну в тісній координації з міжнародними партнерами, постачаючи основні бойові танки Leopard 1A5 для законної самооборони від російської агресії, яка суперечить міжнародному праву. Минулого тижня уряд ФРН уже оголосив про політичне схвалення поставок цих танків, "після цього відбулися необхідні формальні етапи затвердження".

Читайте також: В уряді Німеччини заявили, що передадуть Україні танки якнайшвидше

"Федеральне міністерство економіки та захисту клімату (BMWK), як формально відповідальний ліцензійний орган, видало німецьким оборонним компаніям ліцензії на експорт до 178 основних бойових танків Leopard 1 A5 для України. Скільки основних бойових танків Leopard 1A5 буде фактично поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт", - повідомили у німецькому оборонному відомстві.

Було зазначено, що фінансування цих поставок та ремонт танків, як і підготовка українських військових, "здійснюється у тісній координації з європейськими країнами-партнерами Федеративної Республіки Німеччина".

Читайте також: Леопарди, Челленджери та Абрамс: Резніков заявляє, що «танкова коаліція» активно розвивається

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час візиту до Києва у вівторок пообіцяв, що Україна отримає понад 100 бойових танків старішої версії Leopard 1A5 від групи європейських країн. За його словами, щонайменше три батальйони мають бути оснащені танками Leopard 1A5 "до першого чи другого кварталу 2024 року".

25 січня федеральний уряд Німеччини також ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 сучасних танків Leopard 2. Також Німеччина дозволила іншим країнам, які мають ці основні бойові танки на озброєнні власних армій, здійснити їх передачу українським Збройним силам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-