Німеччина може передати України перші танки Leopard навесні — Пісторіус

Німеччина може передати України перші танки Leopard навесні — Пісторіус

Оновлено
Укрінформ
Танки Leopard 2 з Німеччини можуть бути доправлені в Україну приблизно за 3 місяці.

Танки Leopard 2 з Німеччини можуть бути доправлені в Україну приблизно за три місяці.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у кулуарах Бундестагу після засідання оборонного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, перші танки Leopard можуть бути в Україні приблизно через три місяці», - сказав Пісторіус.

Він додав, що наразі йдеться про те, щоб дуже швидко запустити процес. Йдеться про два батальйони, які будуть доставлені в два кроки: перший - 14 Leopard 2A6, які є в наявності і можуть бути швидко підготовлені до відправлення, до того ж у кооперації з партнерами. Для цього типу танків є боєприпаси та можливості ремонту.

Другий крок займе трохи більше часу.

Міністр обговорив ситуацію з партнерами з Польщі та шести інших держав, зокрема, з Канади, Іспанії, Португалії. «Мета – якнайшвидше доставити», - пояснив він.

Навчання українських солдатів розпочнеться «дуже скоро», додав Пісторус.

Міністр заявив, що задоволений схваленням урядом Німеччина передачі Україні основних танків Leopard, оскільки вважає це рішення «правильним, необхідним і історичним».

Водночас глава Бундесверу застеріг від надмірної радості. «Немає приводу надмірно радіти», - сказав політик із посиланням не деякі дописи в соцмережах і висловлювання.

Він також зауважив, що близько половини населення ФРН стурбовані постачанням танків, але додав, що Берлін подбає, щоб країна не стала стороною війни і щоб не ослабити Бундесвер. Пісторус додав, що шляхи до подальших ескалацій робить виключно путін.

Читайте також: Сунак вітає рішення Німеччини про танки - разом із Challenger 2 вони посилять вогневу міць України

Коментуючи плани Вашингтона надати танки Abrams, Пісторіус назвав їх одними з кращих танків, які, можливо, можуть змінити правила гри принаймні на цій стадії війни.

Глава Бундесверу підкреслив, що рішення ухвалюється у тісній координації з партнерами та союзниками і так буде й надалі. Поки триває війна - будуть дискусії щодо подальших систем озброєння, додав Пісторіус.

Як повідомлялось, вранці на засіданні уряду було схвалено рішення щодо надання Україні німецьких танків.

Фото: Philipp Schulze/picture alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-