Україна отримає понад 100 танків «Leopard 1» від групи країн – Пісторіус

Україна отримає понад 100 танків «Leopard 1» від групи країн – Пісторіус

Оновлено
Укрінформ
Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час візиту до Києва пообіцяв, що Україна отримає понад 100 бойових танків старішої версії Leopard 1A5 від групи європейських країн.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на німецьке видання Bild.

"За словами міністра оборони Бориса Пісторіуса, Україна отримає понад 100 бойових танків старішої версії Leopard 1A5 від групи з кількох європейських країн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідну заяву очільник оборонного відомства ФРН зробив під час неанонсованого візиту до столиці України. За словами Пісторіуса, щонайменше три батальйони мають бути оснащені танками Leopard 1A5 "до першого чи другого кварталу 2024 року".

Читайте також: У Німеччині почали випробування гаубиць, які першими отримає Україна — ЗМІ

У Києві міністр оборони Німеччини зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Олексієм Резніковим. Також опубліковано фото відвідування німецьким міністром Софійської площі, на якій виставлені знищені російські танки.

Фото: Kay Nietfeld/dpa

За інформацією Bild, Пісторіус у Києві також зустрінеться з українськими військовими, які від’їжджають до Німеччини для тренувань на танках Leopard.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у вівторок прибув з раніше неанонсованим візитом до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-