Моя особиста перемога, що переконав партнерів дати нам 155 калібр - Резніков

Моя особиста перемога, що переконав партнерів дати нам 155 калібр - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков особистою перемогою вважає надання Україні партнерами артустановок 155 калібру та боєприпасів до них, а невдачею - провал комунікації МОУ.

Про це він сказав під час пресконференції у неділю, передає кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що моя особиста перемога, це те, що я зміг переконати партнерів дати нам 155 калібр. Мені здається, це стало проривним рішенням, коли ми отримали 155 калібр. Спочатку рішення, а потім системи - ми отримали доступ до боєприпасів 155 калібру. А коли партнери ухвалили рішення дати 155 калібр артилерії і побачили, що ми опановуємо швидко, якісно. Наші воїни фантастично використовують, як хірург скальпель, тоді вони стали нам ще більше довіряти і дали HIMARS, MLRS, танки, багато чого іншого — це було проривне рішення”, - сказав Резніков.

Він нагадав, що зараз Україна має 10 різних систем 155 калібру, серед яких і французька самохідна артилерійська становка CAESAR, польська самохідна гаубиця САУ Краб, ЗРГК "Панцирь", гаубиця М109, а також українська розробка - ”Богдана”.

Невдачею Резніков назвав провал комунікації, пов’язаний з роботою команди. “Це сьогодні втрата репутаційна, це треба визнати і треба вчитися” - сказав він.

Читайте також: Резніков назвав три мети масованих атак рф на цивільну інфраструктуру

Водночас він вважає, що йому нема чого соромитися: “Мені ні за що не соромно, у мене совість чиста абсолютно. Тому я абсолютно не переживаю, і слово “змирився” це взагалі не про мене, це не про Резнікова. Мені нема з чим змиритися. Я переможець і їм залишуся”.

Як повідомлялося, на тлі низки скандалів у Міністерстві оборони України з’явилися чутки про ймовірну відставку очільника відомства Олексія Резнікова.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що подасть у відставку, якщо Президент України Володимир Зеленський ухвалить таке рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-