ЄС вдвічі розширить тренувальну місію для українських військових

ЄС вдвічі розширить тренувальну місію для українських військових

Укрінформ
Європейський Союз в межах тренувальної місії для українських військових додатково підготує 15 тисяч військовослужбовців, загалом тренування пройдуть 30 тисяч військовослужбовців ЗСУ.

Про це написав високий представник ЄС, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель у Твіттері, передає Укрінформ.

«Радий повідомити Прем’єр-міністру Денису Шмигалю, що місія військової допомоги ЄС EUMAM навчить додатково 15 тисяч українських військових, довівши загальну кількість навченого персоналу EUMAM до 30 тисяч осіб», - зауважив він.

Також Боррель оголосив Прем’єр-міністру України, що ЄС надасть 25 мільйонів євро на підтримку зусиль з розмінування деокупованих територій, які перебувають під загрозою. За його словами, захист мирного населення та його засобів до існування є пріоритетом.

Читайте також: Пентагон готовий продовжити навчання для нових підрозділів ЗСУ в Німеччині

Як повідомлялося, високий представник ЄС, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель прибув до Києва для участі у заходах високого рівня, що відбудуться сьогодні й завтра в столиці України. Сьогодні в Києві відбудеться зустріч членів Колегії Європейської комісії на чолі з її президентом Урсулою фон дер Ляєн з урядом України. Темами для обговорення будуть підтримка України у боротьбі проти російської агресії, координація зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ та наближення України до членства в Європейському Союзі.

Завтра відбудеться 24-й саміт ЄС-Україна, перша зустріч такого рівня після початку російської агресії та після того, як Україна отримала статус країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-