Пентагон готовий продовжити навчання для нових підрозділів ЗСУ в Німеччині

Пентагон готовий продовжити навчання для нових підрозділів ЗСУ в Німеччині

Укрінформ
Військові тренування для ЗСУ під керівництвом Пентагону в Німеччині, де зараз близько 500 українських військових освоюють нові зразки техніки, а також тактики ведення бою, можуть бути продовжені для навчання нових підрозділів з України.

Про це повідомив у вівторок під час пресбрифінгу речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Навчання почалися в середині січня», - зауважив генерал і уточнив, що їхня тривалість розрахована приблизно на шість тижнів, і як тільки вони завершаться, навчені підрозділи повернуться в Україну. 

Водночас Райдер припустив, що програма навчань може бути продовжена для наступних підрозділів з України.

«Ми зберігаємо можливість продовжувати цю програму, тож це не одноразова програма. І Україна прийматиме рішення щодо відправки додаткових сил для проходження цього циклу»,- зауважив він.

Читайте також: Українські сапери після тренінгу в Камбоджі прибули у Токіо для продовження навчання

Генерал також зазначив, що в Пентагоні очікують цього від української сторони. «Але, зрештою, це їхнє рішення, яке враховуватиме ситуацію на місцях»,- підкреслив представник Міністерства оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, понад тиждень тому в Німеччині стартували розширені навчання для українських військових під керівництвом Пентагону. Підготовка включає роботу з різними видами зброї та відпрацювання спільних дій і координації підрозділів різних типів – піхоти, механізованих бригад, артилерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-