Ворог активно веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу

Ворог активно веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу

Дані Генштабу
Укрінформ
Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні. Ворог активно веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 1 лютого. 

Війська російської федерації, за даними Генштабу, за день здійснили два ракетні та два авіаційні удари, а також 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ракетних ударів ворог завдав по цивільній інфраструктурі Слов’янська і Краматорська Донецької області.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України протягом доби уразили три райони зосередження живої сили та пункт управління російських загарбників.

«Незважаючи на великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках», – зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що на Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках наступальні угруповання росіян не виявлені. На полігонах республіки білорусь триває підготовка військ ворога.

У прикордонних з Україною районах загарбники утримують визначені підрозділи, не припиняють здійснювати мінометні й артилерійські обстріли по районах українських населених пунктів, серед яких Клюси та Єліне Чернігівської області, Катеринівка, Вовківка, Олександрівка й Волфине Сумської області, Ветеринарне, Нескучне, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ і Бударки Харківської області.

Читайте також: Можливий наступ росіян на Харківщині не стане несподіванкою – ОВА

На Куп’янському напрямку вогневого впливу російських військ зазнали райони Дворічної, Іванівки, Куп’янська, Кислівки, Котлярівки, Крохмального і Піщаного Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни обстріляли Невське та Діброву Луганської області, Терни й Серебрянку Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворожих ударів з танків і артилерії зазнали райони Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Веселого, Бахмута, Іванівського, Ступочків, Дружби та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогонь загарбників потрапили Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку російська армія била з артилерії по Вугледару, Новоукраїнці, Пречистівці, Великій Новосілці та Нескучному Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогневий вплив ворога потрапили понад 20 населених пунктів, зокрема Времівка Донецької області, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне й Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська обстріляли з артилерії місто Херсон та село Дмитрівка Миколаївської області.

Читайте також: Україна і світ придушать спроби рф на реванш – Зеленський

За інформацією Генштабу, загарбники продовжують використовувати цивільну інфраструктуру на тимчасово захопленій території у власних цілях. Так, міська лікарня Дніпрорудного Запорізької області використовується як військовий шпиталь, лікарі-хірурги й медикаменти до медзакладу привезені з росії.

Також загарбники не припиняють чинити тиск на громадян України та порушувати права людини. Зокрема, встановлено, що в тимчасово окупованому Старобільську Луганської області загарбницька влада примушує людей віддавати дітей віком від 6 років до такого собі козацько-кадетського корпусу для начебто «правильного патріотичного виховання». Людям, які відмовляються віддавати своїх дітей до згаданого корпусу, погрожують позбавленням батьківських прав.

Читайте також: Британська розвідка пояснила, чому війська рф регулярно обстрілюють Херсон

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 лютого 2023 року росія втратила у розв’язаній проти України повномасштабній війні близько 128 тисяч 420 своїх військових, 3209 танків, 6382 бойових броньованих машин та багато іншої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-