Британська розвідка пояснила, чому війська рф регулярно обстрілюють Херсон

Британська розвідка пояснила, чому війська рф регулярно обстрілюють Херсон

Укрінформ
російські війська обстрілюють Херсон, щоб знизити бойовий дух цивільного населення та стримати будь-які контратаки ЗСУ через річку Дніпро. 

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Останніми днями один із найінтенсивніших обстрілів стався вздовж річки Дніпро на півдні України, зокрема війська рф зі сходу від річки продовжують артилерійський обстріл Херсона.

Як зазначається, 29 січня місцева влада повідомила про загибель ще трьох мирних жителів у Херсоні, а також про пошкодження двох пришвартованих до річки іноземних суден, що призвело до розливу нафти.

Британська розвідка вважає, що Херсон залишається найбільш регулярно обстрілюваним великим українським містом за межами Донбасу.

Читайте також: росія навряд досягне значного прориву біля Павлівки та Вугледара на Донеччині – розвідка Британії

«Точне обґрунтування витрачання росією своїх виснажених запасів боєприпасів тут незрозуміле. Проте командири, ймовірно, частково прагнуть знизити бойовий дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через річку Дніпро», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії заявляла, що за останні три дні росія, ймовірно, перетворила розвідку боєм навколо міст Павлівка та Вугледар на Донеччині на більш скоординовану атаку, однак їй навряд чи вдасться досягти значного прориву.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-