росія навряд досягне значного прориву біля Павлівки та Вугледара на Донеччині – розвідка Британії

росія навряд досягне значного прориву біля Павлівки та Вугледара на Донеччині – розвідка Британії

Укрінформ
За останні три дні росія, ймовірно, перетворила розвідку боєм навколо міст Павлівка та Вугледар на Донеччині у більш скоординовану атаку, однак їй навряд чи вдасться досягти значного прориву.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, населені пункти розташовані за 50 км на південний захід від Донецька, і раніше росія використовувала 155-ту бригаду морської піхоти для невдалого штурму цього ж району в листопаді 2022 року.

Підрозділи 155-ї бригади знову беруть участь у складі сил чисельністю не менше бригади, які, ймовірно, просунулися на кілька сотень метрів за невелику річку Кашлагач, яка позначала лінію фронту протягом кількох місяців.

російське командування, ймовірно, має на меті розробити новий напрямок просування до контрольованої Україною Донецької області та відволікти українські сили від Бахмутського сектора, який викликає серйозні суперечки.

Читайте також: Україна поки не має засобів проти балістичних ракет, які Іран може передати рф — Ігнат

«Існує реальна ймовірність того, що росія продовжить досягати локальних успіхів у цьому секторі. Однак малоймовірно, що росія має достатньо незадіяних військ у цьому районі, щоб досягти значущого в оперативному плані прориву», - вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії заявляла, що російська влада, ймовірно, не виключає можливості проведення ще одного раунду призову в межах «часткової мобілізації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-