Україна поки не має засобів проти балістичних ракет, які Іран може передати рф — Ігнат

Україна поки не має засобів проти балістичних ракет, які Іран може передати рф — Ігнат

Укрінформ
Наявні в України засоби протиповітряної оборони не зможуть впоратися з іранськими балістичними ракетами Fateh і Zolfaghar, якщо Тегеран передасть їх росії.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону, передає Укрінформ із посиланням на «Радіо Свобода».

«росія не залишила своїх намірів отримувати від Ірану безпілотники-камікадзе та ракети, про які було оголошено раніше, Fateh та Zolfaghar, це балістика, проти балістики у нас немає сьогодні засобів», — сказав речник.

Читайте також: Поставки Іраном балістичних ракет росії створять нові загрози та ризики - депутат

Водночас він відзначив, що балістика в росії є також у вигляді ракет «Кинджал», Х-22 і С-300, а ще рф має зенітні ракети С-400, які бʼють по балістичній траєкторії.

Ігнат наголосив, що союзники України усвідомлюють ці виклики.

«Наші партнери розуміють, що проти балістичних загроз потрібні засоби, такі як Patriot PAC-3 та SAMP-T. Ми бачимо зрушення: Італія, Франція заявили про готовність передавати і ці системи», — зазначив він.

Читайте також: Вибухи в Ірані є результатом його політики і підтримки країн-терористів — Ігнат

Нагадаємо: наприкінці грудня українська розвідка повідомляла, що Іран досі відмовляється постачати росії балістичні ракети. Зазначалося, що москва запропонувала наукові ноу-хау іранській військовій промисловості, щоб переконати Тегеран підтримати росію постачанням цих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-