Можливий наступ росіян на Харківщині не стане несподіванкою – ОВА

Можливий наступ росіян на Харківщині не стане несподіванкою – ОВА

Укрінформ
Можливий наступ росіян на Харківщині не стане несподіванкою, наразі посилення ворожих військ не спостерігається, однак загарбники останнім часом інтенсивніше обстрілюють цивільну інфраструктуру.

Про це сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас дещо збільшилися обстріли по Вовчанському та Куп’янському напрямках. Ворог обстрілює хаотично приватний житловий фонд, багатоповерхівки, лікарні. Щодо військової присутності, то наразі ми не спостерігаємо її збільшення, однак ми готові, оскільки ворог все ж може провести оперативно та швидко якісь маневри. Якщо буде наступ або спроба такого наступу, він не має стати для нас неочікуваним», - сказав начальник ОВА.

Читайте також: Війська рф в білорусі перебувають на полігонах, наступального угруповання немає - прикордонники

Він пояснив, що на тлі обстрілів і можливого повторного наступу область не припиняє укріплюватися.

«У такому ракурсі ми продовжуємо укріплення обороноздатності нашої області на півночі, північно-східному напрямку, фактично по всій лінії державного кордону із агресором, це в нас 315 кілометрів. Ми посилюємо фортифікаційні споруди, обладнання для того, щоб у ворога не було жодного шансу відбити втрачені позиції», - зауважив Синєгубов.

Читайте також: Харківщина: голова ДПСУ перевірив, як облаштували підрозділи на кордоні з рф

Як повідомляв Укрінформ, за словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, військово-політичне керівництво України розуміє всі загрози та виклики, і Україна готується дати потужну відсіч можливому наступу рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-