путін знає, що для росії «вікно можливостей» на полі бою закривається - Расмуссен

путін знає, що для росії «вікно можливостей» на полі бою закривається - Расмуссен

Укрінформ
Останні рішення «Рамштайну» змінюють ситуацію на полі бою та водночас змушують рф збільшувати воєнний тиск на Україну до прибуття важкої західної техніки, після чого «вікно можливостей» для російських військ закриється.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на спільному засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ та підкомітету з безпеки й оборони, присвяченому розгляду Київського безпекового договору, заявив один з керівників цього проєкту, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

«Європа продемонструвала здатність здійснювати необхідний обсяг поставок (озброєнь - ред.). Але не час відпочивати, ця війна ще далека від завершення. Після провалу спроб розділити та залякати, путін намагається нас виснажити. росія відповіла на рішення Рамштайну збільшенням атак на українські міста. Тож замість готуватися до весняного наступу, ми мусимо діяти у відповідь на неминучий наступ уже зараз. путін та його командири знають, що «вікно можливостей» на полі бою закривається, і чинитимуть максимальний тиск», - сказав колишній керівник НАТО.

Читайте також: Україна готується дати потужну відсіч можливому наступу рф — Данілов

Він привернув увагу депутатів Європарламенту до парадоксальної обставини: аби ця війна закінчилася швидко, союзникам України варто підготуватися до тривалого конфлікту.

«Це означає постачання більшої кількості важкої зброї в Україну - це найкращий шлях, щоб принести мир. Ми не можемо дозволити путіну виграти цю війну. Якщо він досягне успіху в Україні, він не зупиниться. Це дасть дуже небезпечний сигнал для автократів по усьому світу. Якщо путін зможе відібрати території у своїх сусідів, інші можуть спробувати зробити так само», - зауважив Расмуссен.

Він назвав «історичним» рішення Німеччини надати Україні основний бойовий танк. А також відзначив ініціативи інших країн, зокрема, Данії, що передала нашій країні всі наявні артилерійські системи CAESAR, та Іспанії, яка може поставити від 22 до 50 танків.

Читайте також: Франція передасть Україні ще 12 самохідних гаубиць Caesar

Як повідомлялося, 20 січня під егідою США відбулася восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» за участю 50 країн. На ній визначили широку номенклатуру військової техніки та обладнання, що постачатимуться в Україну, включаючи броньовані машини, бронетранспортери, системи ППО, боєприпаси.

Через кілька днів після конференції Німеччина оголосила про рішення передати Україні танки Leopard 2 та дозволила союзникам і партнерам постачати таку техніку для ЗСУ. Це відбулося практично одночасно з оголошенням США про готовність надати Україні основні бойові танки Abrams.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-