Прокремлівські активісти у ФРН донатили на російську армію в обхід санкцій - Reuters

Прокремлівські активісти у ФРН донатили на російську армію в обхід санкцій - Reuters

Укрінформ
Група проросійських активістів у Німеччині пожертвувала кошти 42-й мотострілецькій дивізії російської армії, яка воює проти України, а самі гроші були використані для придбання рацій, навушників і телефонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Подружжя в центрі цієї групи, Олена Колбаснікова та Макс Шлунд, наприкінці минулого року особисто перерахували офіцеру з Ростова суму в 500 євро. Саме він і купив відповідне обладнання для 42-ї мотострілецької дивізії російської армії.

З переглянутих журналістами повідомлень у чатах видно, що пара знала, що гроші, сплачені за телекомунікаційне обладнання, порушують санкції Європейського Союзу, які обмежують постачання такого обладнання російським військовим.

Постанова ЄС від 25 лютого 2022 року забороняє постачання або фінансування закупівлі певних товарів для російських військових. Перелік товарів включає радіообладнання (наприклад, передавачі, приймачі, тощо).

Відповідно до німецького законодавства, кримінальне покарання для будь-кого, хто порушив санкції, становить до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: У росію й далі надходять партії мікроелектроніки в обхід санкцій - Reuters

На початку січня інше розслідування Reuters показало, що Колбаснікова та Шлунд були одними з ряду осіб у Німеччині, які пропагують промосковську позицію, зберігаючи при цьому нерозголошені зв’язки з російською державою, російськими організаціями, які перебувають під санкціями, або ультраправими.

Як повідомляв Укрінформ, після арешту співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND) за шпигунство на користь росії наприкінці минулого року затримано його ймовірного спільника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-