У Міноборони Польщі кажуть, що рішення Німеччини про передачу Україні танків — питання годин

У Міноборони Польщі кажуть, що рішення Німеччини про передачу Україні танків — питання годин

Укрінформ
Офіційне рішення Німеччини щодо передачі Україні танків Leopard 2 є питанням годин, максимум – кількох днів. Кожен день зволікання є “смертельним гріхом щодо українців”.

Про це в коментарі Wirtualna Polska заявив заступник міністра національної оборони Польщі Марцін Оцєпа, передає кореспондент Укрінформу.

“Це питання часу: можливо годин, а може днів, коли Німеччина це оголосить”,- зазначив Оцєпа.

Він додав, що тиск на Німеччину має сенс, оскільки від самого початку Берлін хотів надсилати в Україну лише шоломи і польові шпиталі і лише пізніше – важку техніку, а зараз настав час танків.

Польський урядовець зауважив: дуже важливо, що під впливом політичного тиску ззовні у Німеччині здійснюється “потужна ментальна зміна”. Оцєпа зауважив, що країни Європи разом із США і Канадою “без значних зусиль” можуть зібрати 100 танків для України. Німеччина також повинна до цього долучитися.

Читайте також: У ГУР МО переконані, що західні партнери нададуть ЗСУ танки Leopard

“Кожний день зволікання є смертельним гріхом щодо захисників України, це коштує життя людей. Відтак дуже важливо, щоб Європа склала цей екзамен”,- констатував заступник міністра національної оборони РП.

Як повідомило німецьке видання Spiegel, після місяців дебатів канцлер ФРН Олаф Шольц вирішив поставити в Україну бойові танки. Польща задекларувала готовність передати Україні роту танків Leopard 2 (14 одиниць), але потребує для цього згоди Німеччини як країни-виробника. Свої танки також готові передати Фінляндія і Велика Британія.

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-