У ГУР МО переконані, що західні партнери нададуть ЗСУ танки Leopard

У ГУР МО переконані, що західні партнери нададуть ЗСУ танки Leopard

Укрінформ
Заступник начальника Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький переконаний, що міжнародні партнери нададуть Україні необхідні їй танки Leopard.

Про він сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Що стосується на танків, на цьому «Рамштайні» не стільки було рішення, щоб вже почати давати нам танки, скільки про те, щоб почати підготовку екіпажів, щоб наші бійці, коли прийдуть ці танки, вже були готові працювати на них. Це було засідання саме країн, які мають на озброєнні Leopard. Вони одноголосно прийшли рішення, що танки таки будуть, буде підготовка нашого особового складу. Рішення за Німеччиною. У другий день на посаді міністр оборони Німеччини прийшов на засідання «Рамштайну» і він відчув настільки потужний тиск міжнародної спільноти та наскільки потрібні ці танки, що, мабуть, рішення буде все ж таки позитивне. Навіть попри те, що Німеччина може затягувати увесь цей процес, але те, що вони сказали "присилайте нам заявки, ми їх розглянемо" - це вже сигнал позитивний, танки будуть. Будуть танки в тій кількості, які зараз необхідні нам для формування резервів, для підготовки», - сказав Скібіцький.

Читайте також: США не отримували офіційних повідомлень про готовність Німеччини відправити танки ЗСУ

Водночас він не назвав точної кількості необхідних Україні для формування наступальних потужних угруповань танків. Цими даним чітко володіє Генеральний штаб.

«Все буде. Як пішла артилерія, як пішли боєприпаси, засоби протиповітряної оборони, танки. Будуть і літаки, і вертольоти. Потрібен час», - сказав представник ГУР МО.

Читайте також: Україна матиме все необхідне для контрнаступу та повернення своїх територій - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня на американській авіабазі «Рамштайн» у німецькій землі Рейнланд-Пфальц відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Керівники оборонних відомств понад 50 держав під час 8-го засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні не дійшли згоди щодо постачання основних танків, але рішення щодо цього може бути прийняте дуже швидко.

Читайте також: У Байдена розглядають можливість закупити 30 танків Abrams для України - АР

Увечері 24 січня видання Spiegel із посиланням на власні джерела у Берліні повідомило про те, що уряд канцлера ФРН Олафа Шольца ухвалив рішення - Німеччина відправить Україні танки Leopard 2 і дозволить зробити це союзникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-