У Байдена розглядають можливість закупити 30 танків Abrams для України - АР

У Байдена розглядають можливість закупити 30 танків Abrams для України - АР

Укрінформ
Адміністрація США наразі розглядає можливість закупити близько 30 танків Abrams M1, а не виділити їх із наявних запасів Пентагону, через що процес може тривати місяці.

Про це повідомляє в вівторок АР з посиланням на представників американського уряду, передає Укрінформ. 

«Рішення відправити близько 30 танків може бути оголошено вже в середу, хоча для доставки танків можуть знадобитися місяці»,- зазначається в публікації.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що у Вашингтоні розглядають можливість надання Україні танків Abrams

Представники США заявили, що деталі уточнюються. За словами одного з чиновників, танки будуть закуплені в рамках майбутнього пакету Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Цей вид фінансування – на відміну від Presidential Dropdown (коли використовуються запаси Пентагону) передбачає придбання зброї та обладнання у комерційних постачальників. Не виключено, що адміністрація Байдена використає програму USAI, для закупівлі Abrams у союзників, їхнього ремонту, а потім відправки в Україну. Цей процес може тривати місяці.

Очікується, що заява США буде узгоджена з офіційною заявою Німеччини щодо схвалення запиту на поставку в Україну німецьких танків Leopard.

Читайте також: Президент: Дискусії про танки потрібно завершувати рішеннями

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок видання The Wall Street Journal повідомило, що уряд США схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну. 

Пізніше це підтвердили в Пентагоні, Білому домі й Держдепартаменті США, однак відмовилися повідомляти будь-які деталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-