Білий дім обмірковує поставку танків Abrams в Україну – WSJ

Білий дім обмірковує поставку танків Abrams в Україну – WSJ

Укрінформ
Адміністрація Байдена схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну, причому заява про поставку може бути оголошена вже цього тижня.

Про це повідомляє в вівторок американське видання The Wall Street Journal із посиланням на представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Це оголошення стане частиною ширшої дипломатичної домовленості з Німеччиною, за якою Берлін погодиться надіслати меншу кількість власних танків Leopard 2, а також схвалить постачання більшої кількості танків німецького виробництва Польщею й іншими країнами», – уточнює видання.

Це дозволило б розв’язати розбіжності між США, Німеччиною й іншими європейськими країнами щодо надання Україні танків у момент ключового етапу війни, пише газета. Адже Київ готує контрнаступ, щоби повернути українські території, а росія мобілізує війська для власних операцій.

Читайте також: Rheinmetall готовий передати Україні 139 танків Leopard

Зміни в позиції США сталися після розмови 17 січня між президентом Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцом, зазначається у публікації. Тоді Байден погодився розглянути можливість надання танків Abrams всупереч позиції Пентагону щодо доцільності відправлення американських танків в Україну в умовах відсутності бази для обслуговування й ремонту, а також з огляду на використання авіаційного пального для Abrams.

Високопоставлений німецький чиновник сказав, що це питання було предметом інтенсивних переговорів між Вашингтоном і Берліном понад тиждень і, схоже, перебуває на шляху до вирішення.

Білий дім поки офіційно не коментує цієї можливості.

Читайте також: Країни, що мають танки Leopard, вже можуть готувати їх до передачі Україні - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що ФРН продовжує розглядати можливість передачі Україні основних бойових танків, а в разі позитивного рішення буде діяти швидко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-