Пентагон підтвердив, що у Вашингтоні розглядають можливість надання Україні танків Abrams

Пентагон підтвердив, що у Вашингтоні розглядають можливість надання Україні танків Abrams

Укрінформ
Міністерство оборони США підтвердило, що в адміністрації США обмірковується можливість надати Україні танки американського виробництва Abrams M1, однак наразі не робитиме жодних заяв з цього питання.

Про це сказав під час брифінгу в вівторок речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я бачив повідомлення, що уряд США обмірковує поставки американських танків Abrams в Україну. Наразі я не маю жодних повідомлень, і коли ми це зробимо, ми обов’язково повідомимо вам про це», - зауважив представник оборонного відомства.

Водночас він підкреслив, що США продовжують «підтримувати тісний контакт» з Україною, а також союзниками й партнерами щодо задоволення нагальних потреб ЗСУ у сфері безпеки й оборони, в тому числі в короткостроковій та довгостроковій перспективах.

Читайте також: Німеччина ухвалила рішення про передачу Україні танків Leopard - Spiegel

Як повідомляв Укрінформ, раніше американське видання The Wall Street Journal із посиланням на представників адміністрації США повідомило, що адміністрація Байдена схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну, причому заява про поставку може бути оголошена вже цього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-