Союзники повинні зібрати для Києва бригаду танків Leopard 2 - Дуда

Союзники повинні зібрати для Києва бригаду танків Leopard 2 - Дуда

Укрінформ
Захід повинен допомогти Україні за будь-яку ціну, аби вона могла захистити себе в умовах наближення нового наступу росії. Союзники повинні зібрати для Києва бригаду танків Leopard 2.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Чехії Мілошем Земаном заявив у місті Наход (Чехія) глава польської держави Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми у Польщі вважаємо, що необхідно за будь-яку ціну допомогти українським захисникам, а тому звертаємося до наших союзників з проханням надати цю допомогу Україні (танки Leopard 2 – ред.)”, - підкреслив Дуда.

Читайте також: Польща збере меншу коаліцію, якщо Німеччина не погодиться передати Україні Leopard - Моравецький

Він додав, що відповідні рішення прийняв британський уряд, про це рішення такожоголосив президент Франції Еммануель Макрон.

Дуда висловив сподівання, що союзники зможуть зібрати “більшу кількість танків для України”. Він підкреслив, що Україна мусить себе захистити від російського наступу, який наближається.

Читайте також: Фінляндія обговорює створення в Європі підрозділу танків Leopard для України

“Безперечно, в умовах такої величезної маси російських військ Україна сьогодні потребує сучасної техніки, аби захисники України змогли впоратися з надважливим завданням відбиття чергового російського наступу”, - констатував польський лідер.

Він висловив сподівання, що в результаті дій, які розпочала Польща, до України потраплять не лише танки Leopard 2 з РП, але союзники зможуть зібрати для України бригаду цих танків.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що у Вашингтоні розглядають можливість надання Україні танків Abrams

Як передавало агентство, німецьке видання Spiegel із посиланням на свої джерела в уряді ФРН повідомило у вівторок, що після місяців дебатів канцлер ФРН Олаф Шольц вирішив поставити в Україну бойові танки Leopard 2. Готовність поставити свої танки Україні задекларували вже Польща, Фінляндія, Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-