Резніков: Той, хто передав дані про харчування у ЗСУ, вчинив службовий злочин

Резніков: Той, хто передав дані про харчування у ЗСУ, вчинив службовий злочин

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков наголошує, що особа, яка передала один з контрактів щодо харчування військовослужбовців для оприлюднення, як мінімум вчинила службовий злочин, вона буде встановлена і притягнута до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

За словами міністра, “публічне вкидання інформації про начебто завищені у 2-3 рази ціни почалося ще в середині минулого тижня. Тобто не після, а до Рамштайну, саме коли тривало уточнення домовленостей”.

Як підкреслив Резніков, “той, хто передав один з контрактів та додатки для оприлюднення, як мінімум - вчинив службовий злочин. Цю особу буде обов’язково встановлено і притягнуто до відповідальності. Для цього підготовлено відповідні матеріали в СБУ. Зокрема буде з’ясовано мотиви”.

Читайте також: Скандал з продуктами для армії: Резніков надасть коментарі на комітеті ВР

Міністр зауважив, що оскільки жодної фактичної складової у претензіях немає, крім маніпуляцій, найочевиднішою ціллю виглядає спроба підриву довіри до Міноборони у дуже відповідальний момент, “а це вже - не просто службовий злочин”.

“Так чи інакше, - зазначив він, - щоб зняти усі питання, я гарантую абсолютну прозорість Міноборони для правоохоронців. На моє прохання голова комітету (Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки - ред.) Олександр Завітневич запросив на засідання представників НАБУ та ДБР, щоб усі були “на одній сторінці”.

Також Резніков повідомив, що запропонує народним депутатам розглянути можливість створення тимчасової слідчої комісії щодо процесу закупівель, якщо інші інструменти парламентського контролю вони вважатимуть недостатніми.

“Це створить додаткове навантаження на Міноборони, але ми готові йти на це. Тому що впевнені у своїй правоті. Для цього підготовлено відповідні матеріали в СБУ. Зокрема буде з’ясовано мотиви”, - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази. Зокрема в матеріалі наводилися такі дані: “Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку”.

Міноборони наголосило, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Читайте також: Закупівлі за завищеними цінами для військових: Міноборони вважає, що поширені дані вводять в оману

Також у Міноборони заявили, що готують матеріали до Служби безпеки України з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які завдають шкоду інтересам оборони в особливий період.

Резніков повідомив, що 23 січня особисто на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки надасть детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-