Польща повністю оснастить танками і бронемашинами одну бригаду ЗСУ

Польща повністю оснастить танками і бронемашинами одну бригаду ЗСУ

Укрінформ
Польща передасть Україні танки T-72 та БМП для озброєння однієї бригади ЗСУ і готова підготувати до березня особовий склад цього військового з’єднання.

Про це після зустрічі міністрів оборони в Рамштайні заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

Як підкреслив міністр, немає жодного сумніву в черговому наступі з боку росії, тож треба підтримувати Україну, аби вона могла йому успішно протистояти. Інакше після окупації України “імперія зла” прагнутиме просуватися далі.

Блащак повідомив, що Польща передасть Україні танки і БМП та підготує особовий склад для однієї бригади.

Читайте також: Дуда: Польща уже передала Україні понад 260 танків Т-72

“Ми зможемо до кінця березня оснастити зброєю й навчити українських військових кількістю до однієї бригади”, - підкреслив міністр.

Він уточнив, що йдеться про танки Т-72 та БМП, які ще залишилися на озброєнні польської армії. За словами Блащака, Польща має змогу гарантувати заміну переданого Україні озброєння закупленими у Південній Кореї танками К2 і артилерійськими системами К9.

Читайте також: Передача танків Leopard Україні: Моравецький сподівається на успішні переговори у Німеччині

Очільник міноборони додав, що Польща також постачатиме Україні самохідні артилерійські системи Krab відповідно до контракту з металургійним підприємством Huta Stalowa Wola.

Як повідомило польське видання Defence24.pl, для оснащення бригади Польща має передати Україні 30-40 танків Т-72 та близько 80-100 БМП-1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-