Передача танків Leopard Україні: Моравецький сподівається на успішні переговори у Німеччині

Передача танків Leopard Україні: Моравецький сподівається на успішні переговори у Німеччині

Укрінформ
Німеччина має надати швидкий дозвіл на передачу Польщею Україні танків Leopard 2. Берлін також повинен сам долучитися до передачі танків Україні.

Про це в понеділок під час пресконференції у Варшаві перед вильотом до Берліна заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

Польський прем’єр зазначив, що під час візиту до Берліна вестиме переговори з німецькими політиками про передачу танків Україні, адже вона сьогодні потребує сучасного озброєння.

Він додав, що президент США Джозеф Байден також закликає німецьку владу до передачі Києву танків.

«Сподіваюся, що наші німецькі партнери наберуться сміливості і зможуть передати Україні значну частину необхідної важкої техніки у вигляді танків Leopard. Ми до цього готові», - заявив Моравецький.

Він зауважив, що для передачі Польщею Україні танків цього типу необхідна згода Німеччини як країни-виробника.

«Я не уявляю собі ситуації, що таку згоду швидко не буде надано», - підкреслив польський прем’єр.

Він наголосив, що в Україні зараз ведеться боротьба також і за безпеку Польщі.

«За стабільність, за мир, тому так важливо припинити зволікати і зосередитися на реальній підтримці, як це роблять Польща, США, Велика Британія», - резюмував глава польського уряду.

Читайте також: Концерн Rheinmetall зможе поставити танки Leopard Україні не раніше 2024 року

Як повідомляв Укрінформ, Польща нещодавно дала згоду на передачу Україні роти танків Leopard 2. Для їх передачі Україні необхідна згода Німеччини.

На 20 січня запланована чергова зустріч у Рамштайні. Різні джерела стверджують, що Німеччина може ухвалити рішення про дозвіл на постачання танків свого виробництва іншим країнам і сама долучитися до такої допомоги. Досі відомство канцлера ФРН заперечувало такі плани на ближчу перспективу.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-