ЗСУ матимуть можливості для великого контрнаступу - генерал Міллі

ЗСУ матимуть можливості для великого контрнаступу - генерал Міллі

Укрінформ
Українські сили цьогоріч матимуть всі можливості для проведення масштабної контрнаступальної операції, аби звільнити якомога більше території, однак вибити росіян з кожного сантиметра української землі для ЗСУ поки буде дуже тяжко.

Таку думку висловив у п’ятницю після засідання «Рамштайн-8» Голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З військової точки зору, я досі вважаю, цього року буде дуже-дуже важко вибити силою російські війська з кожного відрізку окупованої рф України. Це не означає, що такого не може статися або не станеться, але це буде дуже-дуже важко зробити», - зауважив Міллі.

Він пояснив, що лінія протистояння, де ведуться бойові дії,  дуже довга, порівнявши її, за американськими мірками, з відстанню від Вашингтона до Атланти. «Це велика територія, і на цій території все ще залишається багато російських сил в окупованій рф Україні»,- зазначив Міллі.

Читайте також: Міллі пояснив, навіщо Штати ведуть підрахунки використаних росією ракет і боєприпасів

У цьому зв’язку він спрогнозував, що впродовж ближчого часу відбуватиметься утримання оборони, яка стабілізуватиме фронт. Це залежатиме, в тому числі, від поставок західного озброєння, а також тренування на ньому українських воїнів.

«Я вважаю, що для українців буде цілком можливо провести важливу наступальну операцію тактичного або навіть оперативного рівня, щоб звільнити якомога більше української території»,- додав головнокомандувач американських сил.

Водночас він зауважив, що війна росії проти України, як і багато воєн у минулому, завершиться за столом переговорів, де умови для миру визначатимуться між лідерами обох країн. Для цього США, союзники й партнери посилюють позиції України.

Однак, зазначив Міллі, існує й швидший варіант: «президент путін міг би закінчити цю війну вже сьогодні».

Читайте також: Зміни в командуванні рф відображають системні проблеми їхньої армії - Пентагон

У цьому контексті генерал підкреслив, що це війна за вибором путіна, і в його інтересах припинити її скоріше, щоб  вона не перетворилася на «абсолютну катастрофу для росії».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 20 січня в Німеччині відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Участь у зустрічі взяли глави оборонних відомств близько 50 країн, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії генерал Марк Міллі, міністр оборони України Олексій Резніков. По відеозв’язку до присутніх звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-