Британія виступає за «гібридний» трибунал над владою рф

Британія виступає за «гібридний» трибунал над владою рф

Укрінформ
Велика Британія приєдналася до групи міжнародних партнерів, які будуть добиватися кримінальної відповідальності за вторгнення росії в Україну.

Про це заявив у п`ятницю глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі, передає Укрінформ з посиланням на Reuters

«Ці звірства (росії в Україні - ред.) не повинні залишитися безкарними. Саме тому Велика Британія прийняла запрошення України приєднатися до цієї коаліції, запропонувавши свій юридичний досвід для вивчення можливостей притягнення російських лідерів до повної відповідальності за їхні дії», - сказав Клеверлі.

Зазначається, що участь Британії включатиме оцінку можливості створення нового «гібридного» трибуналу, спеціалізованого суду, інтегрованого у національну систему правосуддя України з міжнародними елементами.

Читайте також: У розвідці назвали варіанти для путіна – затяжна війна або бунт та міжнародний трибунал

«Розслідування злочину агресії могло б доповнити встановлені механізми розслідування воєнних злочинів, включаючи Міжнародний кримінальний суд і внутрішній правовий процес України. Разом ці паралельні процеси допоможуть забезпечити повне розслідування всіх злочинів і притягнення винних до відповідальності», – сказав Клеверлі.

Читайте також: У Лондоні відбудеться міжнародна зустріч з питань воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, Європейський парламент у четвер більшістю голосів ухвалив резолюцію на підтримку дії із створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-