У Пентагоні підтвердили, що постачають Україні боєприпаси зі складів в Ізраїлі й Кореї

У Пентагоні підтвердили, що постачають Україні боєприпаси зі складів в Ізраїлі й Кореї

Укрінформ
Передача Україні боєприпасів зі складів у Ізраїлі й Південній Кореї допомагає швидко забезпечити ЗСУ всім необхідним та не впливає на боєготовність американського війська.

Про це сказала на брифінгу в Пентагоні заступниця речника міноборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми достатньо регулярно постачаємо в Україну різні боєприпаси, матеріали, озброєння й обладнання. І частково, аби гарантувати, що ми можемо зробити це швидко, ми співпрацюємо з Республікою Корея й Ізраїлем, коли доходить до вилучення з наших складів (на території цих країн – ред.)», - зазначила Сінгх.

Вона підкреслила, що це не впливає на готовність американських сил захищати інтереси США всередині країни й за кордоном.

Читайте також: Американців вразила винахідливість ЗСУ з використання західної зброї – CNN

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американські ЗМІ поширили інформацію, що США постачають в Україну снаряди калібру 155 мм зі своїх складів на території Ізраїлю, які призначалися для забезпечення бойових дій у регіоні Близького Сходу.

При цьому зазначалося, що спочатку Ізраїль не погоджувався на це через побоювання зіпсувати відносини з рф. Проте згодом ізраїльські та американські посадовці повідомили, що близько половини з 300 тисяч снарядів, призначених для України, вже відправлені в Європу з території Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-