Штати поставляють озброєння для України зі складів в Ізраїлі – NYT

Штати поставляють озброєння для України зі складів в Ізраїлі – NYT

Укрінформ
Сполучені Штати залучили для поставок в Україну запаси снарядів калібру 155мм зі своїх складів на території Ізраїлю, які призначалися для забезпечення бойових дій у регіоні Близького Сходу.

Про це повідомляє в вівторок The New York Times із посиланням на американських та ізраїльських чиновників, передає Укрінформ.

«Пентагон використовує великі, але маловідомі запаси американських боєприпасів в Ізраїлі, щоби допомогти Україні задовольнити гостру потребу в артилерійських снарядах в умовах її війни з рф»,- зазначає видання.

Читайте також: Від переносної зброї до танків Leopard: 7 сходинок західної допомоги Україні

США створювали запаси артилерійських боєприпасів для їх потенційного використання в конфліктах на Близькому Сході. При цьому США також надали дозвіл Ізраїлю до цих активів у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Це є одним із двох альтернативних каналів постачання снарядів в Україну. Другий – з Південної Кореї, зауважується в публікації.

Читайте також: Ізраїль може переглянути допомогу Україні: посол каже, що вже є певні зрушення

Спочатку Ізраїль не погоджувався на поставки озброєнь зі своєї території в Україну через побоювання зіпсувати відносини з москвою, однак наразі ізраїльські та американські чиновники вже повідомили, що близько половини з 300 тисяч снарядів, призначених для України, вже відправлені в Європу і згодом будуть доставлені для ЗСУ через Польщу.

Читайте також: БМП Marder: німці передають Україні засіб для посилення піхоти

Як повідомляв Укрінформ, США неодноразово заявляли, що разом із союзниками та партнерами підтримуватимуть Україну у її протистоянні агресії рф, допоки це буде необхідно.

Фото: Nicole Tung for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-