Єрмак  у Давосі: Україні потрібні танки, літаки та далекобійна артилерія

Єрмак у Давосі: Україні потрібні танки, літаки та далекобійна артилерія

Укрінформ
Україна виграє у війні, і це вже зрозуміло нашим партнерам, однак для вирішальної битви потрібно більше зброї, зокрема танки, літаки та далекобійна артилерія.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив у ході онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Наш запит той самий – нам потрібна зброя, щоб перемогти росію на полі бою", - прокоментував він питання про те, чого наразі Україна потребує найбільше від Заходу.

За словами Єрмака, наразі налагоджена дуже добра комунікація з партнерами, і вони практично кожного дня знають про зміни у ситуації та потреби України.

"Якщо говорити загалом, то ми потребуємо більше важкого озброєння. Нам потрібні танки, літаки, далекобійна артилерія. І про усі ці потреби дуже добре знають наші партнери", - сказав керівник Офісу Президента.

Читайте також: Україна почала отримувати від союзників важку техніку - Єрмак

Він указав на те, що наразі більшість партнерів України вірять у нашу перемогу: "І саме тому вони зараз кажуть, що ми дамо вашій країні все, чого ви потребуєте".

Водночас Єрмак підкреслив, що часу для зволікань немає, і допомога потрібна вже зараз.

Керівник ОП також зауважив, що Україна уважно стежить за ситуацією з можливою новою мобілізацією у рф та за підготовкою російської армії до нових атак. "І саме тому ми кажемо нашим партнерами, що ми усі розуміємо, хто виграє цю війну, але водночас ми розуміємо, що буде ще одна битва і ми маємо її виграти. І тому ми говоримо про те, щоб нам дали все, що нам потрібно для перемоги", - заявив він.

Читайте також: МЗС Литви: Єдиний спосіб закінчити війну - надати Україні більше зброї

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Литви Гітанас Науседа у виступі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі висловив переконання, що Україна переможе у розв’язаній росією війні, але для цього потрібно збільшити військову підтримку нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-