Україна в ОБСЄ закликала партнерів надати більше важкої техніки

Україна в ОБСЄ закликала партнерів надати більше важкої техніки

Укрінформ
Україна закликає партнерів надати їй більше важкої військової техніки, щоб наблизити кінець агресії рф.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"Як ми бачимо, у тому числі з російської риторики, є чіткі свідчення того, що росія збирає сили для можливих нових наступальних дій у найближчі місяці.  Прихована чи відкрита мобілізація - це питання часу", - сказав дипломат.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з главою ОБСЄ: Розраховую на підтримку української формули миру

За його словами, вчорашні заяви міністра закордонних справ та президента рф "вкотре доводять, що росія не відмовилася від ідеї завоювання та знищення України". 

У цьому зв'язку український посол наголосив, що "не можна дати росії жодної можливості знову випробувати долю". Він підкреслив, що майже 11 місяців агресивної та геноцидної війни рф проти України "чітко демонструють, що ми не зупинимо росію словами", це можна зробити лише "санкціями проти москви та військовою підтримкою України". 

"Ми вдячні нашим партнерам за надану підтримку, а також за вже зроблені заяви. Але для того, щоб наблизити кінець російської агресії, окрім потреби в додаткових системах протиповітряної оборони, існує гостра потреба в більшій кількості важкої військової техніки" – заявив Цимбалюк. 

Читайте також: Потребуємо збільшення уваги до двох ключових проблем: Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ

Як повідомлялося,  20 січня на німецькій військовій базі Рамштайн під егідою США відбудеться наступна зустріч Контактної групи з підтримки України, під час якої країни-партнери скоординують зусилля з надання Києву необхідної зброї та боєприпасів для боротьби проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-