Канада доправила в Україну вже більш як 3 000 тонн військової допомоги

Канада доправила в Україну вже більш як 3 000 тонн військової допомоги

Укрінформ
З початку російської агресії проти України літаки Збройних сил Канади доправили більш як 3 000 тонн призначеної для України військової допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Міністерстві оборони Канади за результатами візиту глави відомства Аніти Ананд до України.

“Міністр відзначила, що Канада досі транспортувала по Європі більше шести мільйонів фунтів (більш як  3 000 тонн - ред.) військової допомоги, призначеної Україні”, - йдеться у  повідомленні. 

Зазначається, що Канада транспортує військову допомогу зі своєї бази в Шотландії, де базується три канадські вантажні літаки та близько 60 військовослужбовців. Звідти канадські ВПС транспортують українську військову допомогу, надану не лише Канадою, а й іншими союзниками по НАТО.

Читайте також: Кулеба сподівається, що Канада приєднається до «міжнародної танкової коаліції»

Як повідомляв Укрінформ, міністерка оборони Канади Аніта Ананд 18 січня прибула із  візитом до України й оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть 200 броньованих автомобілів. Загалом з початку минулого року Канада виділила Україні пряму фінансову, військову, гуманітарну та іншу допомогу на суму понад 5 млрд канадських доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-