Міністерка нацоборони Канади розповіла про бронеавтомобілі Senator, які передають Україні

Міністерка нацоборони Канади розповіла про бронеавтомобілі Senator, які передають Україні

Укрінформ
Броньовані автомобілі Senator APC, які Канада надасть Україні, обладнанні розумними технологіями, що дозволять солдатам завчасно розпізнавати загрози. 

Про це зазначила міністерка національної оборони Канади Аніта Ананд на спільній з міністром оборони Олексієм Резніковим пресконференції у Києві, повідомляє пресслужба відомства.

"Senator APC - це транспортні засоби захисту. І я неодноразово чула, що українські підрозділи оцінили Їхню маневровість і адаптивність. Транспортні засоби пропонують найсучасніші, найкращі у своєму класі технології, і на них можна легко встановити зброю. Ці автомобілі забезпечують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію. Вони обладнанні розумними технологіями, які дозволяють солдатам завчасно розпізнавати загрози, а їх броня дозволяє захистити екіпаж, коли неможливо уникнути небезпеки", - зазначила міністерка.

Глава оборонного відомства Канади також додала, що Канада продовжить брати участь у місії UNIFIER, в рамках якої відбувається навчання українських військовослужбовців у Великій Британії та Польщі.

Також Канада продовжить надавати логістичну допомогу в питаннях доставки обладнання і озброєнь, що надаються Україні країнами-партнерами.

З початку 2022 року Канада надала Україні пряму фінансову, військову, гуманітарну та іншу допомогу на суму понад 5 млрд канадських доларів. З урахуванням сьогоднішнього оголошення Канада надала Україні військову допомогу на суму понад 1 млрд канадських доларів, включаючи передову зенітно-ракетну систему NASAMS.

Читайте також: Канада поки не готова надати Україні танки - Трюдо

Як повідомлялося, Канада планує направити в Україну ще 200 одиниць бронетехніки для допомоги у боротьбі з російською агресією.

Раніше уряд Канади заявив, що виділить гроші для придбання у Сполучених Штатів системи протиповітряної оборони NASAMS для потреб Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-