Штати в ООН: росія намагається втягнути Україну в заморожений конфлікт

Штати в ООН: росія намагається втягнути Україну в заморожений конфлікт

Укрінформ
Справжня мета росії у її війні проти України залишається незмінною – підкорити суверенну державу та завоювати контроль над нею, і для цього кремль прагне заморозити конфлікт, щоби відновити сили та наступати знову.

З такою заявою виступив у вівторок під час засідання Ради Безпеки ООН заступник постійного представника США при Організації посол Річард Міллс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз росія сподівається втягнути Україну в заморожений конфлікт, закріпити свої завоювання, відпочити та переоснастити свої сили, щоби потім знову атакувати, допоки не будуть досягнуті реваншистські цілі путіна», - зазначив американський дипломат.

Читайте також: Єрмак наголошує на необхідності ухвалення в ООН резолюції про спецтрибунал для рф

Він підкреслив, що мета кремля не змінилася відтоді, як путін почав свою війну проти України, та полягає в «насильницькому завоюванні й підкоренні» суверенної країни.

«Ми всі були свідками російського сценарію – сіяти смерть і руїни в Україні, заморожувати й морити голодом її народ, виганяти людей із дому до Європи та світу. А потім підвищити видатки на енергію, їжу та інші побутові витрати та відвернути увагу міжнародної спільноти дезінформацією, як-от під час сьогоднішньої марнотратної зустрічі»,- наголосив американський дипломат.

Читайте також: Зеленська: Війна може призвести до розширення криз, якщо агресор не програє

У цьому зв’язку він звернувся до інших членів Радбезу ООН із закликом відкинути спроби рф, яка намагається створити «фальшиві еквівалентності», коли скликає Раду Безпеки по надуманому питанню.

Крім того, представник США закликав росію «припинити її жорстоку, неспровоковану війну проти України та порушення міжнародного права, включно зі Статутом ООН».

Читайте також: В ООН підтвердили загибель в Україні понад 7000 цивільних через агресію рф

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок росія ініціювала засідання Ради Безпеки ООН для розгляду питання про нібито утиски російської церкви в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-