росії дедалі важче завдавати високоточних ударів на великій відстані – розвідка Британії

росії дедалі важче завдавати високоточних ударів на великій відстані – розвідка Британії

Укрінформ
Використання протикорабельної ракети Х-22 для обстрілу міста Дніпра засвідчує, що дисфункція російського ударного потенціалу далекого радіусу дії є глибшою.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Твіттері за посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні зазначається, що 14 січня – через приблизно 15 днів – росія поновила ракетні удари великої дальності по українській інфраструктурі, запустивши десятки ракет. Як і під час попередніх восьми хвиль обстрілів з 11 жовтня 2022 року, росія передусім націлена на українську електромережу.

У британській розвідці вважають, що велика протикорабельна ракета AS-4 KITCHEN (класифікація НАТО, радянська назва – Х-22), випущена із середнього бомбардувальника Ту-22М3, уразила житловий будинок у місті Дніпрі, що призвело до загибелі щонайменше 40 людей.

"росія неправдиво заявила, що винна українська ракета ППО. KITCHEN, як відомо, неточна при використанні проти наземних цілей, оскільки її радарна система наведення погано розрізняє цілі в міських районах", - зазначають у розвідці Британії.

Читайте також: В ООН підтвердили загибель в Україні понад 7000 цивільних через агресію рф

Там зауважують, що подібна зброя була використана під час інших атак із масовими жертвами серед цивільного населення, включаючи обстріл торгового центру в Кременчуці 27 червня 2022 року.

«У той час як деякі ракети, такі як KITCHEN, непридатні для завдання високоточного удару, докази війни в Україні свідчать про те, що дисфункція російського ударного потенціалу далекого радіусу дії глибша. Ймовірно, що вона намагається динамічно ідентифікувати цілі і отримати доступ до швидкої і точної оцінки завданої шкоди», - йдеться у звіті.

Як повідомлялося, 14 січня російська ракета влучила у дев'ятиповерховий житловий будинок у Дніпрі, зруйнувавши 72 квартири та ще 230 пошкодивши. Унаслідок атаки 40 осіб загинули, поранені 79 людей, зокрема 16 дітей. Врятовано 39 осіб, 25 людей наразі розшукуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-