СБУ встановлює інформацію про військових рф, які готували удар по Дніпру - Президент

СБУ встановлює інформацію про військових рф, які готували удар по Дніпру - Президент

Укрінформ
Служба безпеки України вже почала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і здійснив ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до співвітчизників, передає Укрінформ.

Відео: ОП

«Служба безпеки України вже почала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і здійснив цей удар. Жодного сумніву немає: кожен, хто винен у цьому воєнному злочині, буде встановлений, притягнутий до відповідальності. Цей удар по Дніпру, як і інші подібні удари, підпадає, зокрема, під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. І ми використаємо всі доступні можливості – як національні, так і міжнародні, – щоб усі російські вбивці, щоб кожен, хто віддає й виконує накази про ракетний терор проти наших людей, отримали законні вироки. І щоб вони відбули покарання», - сказав Зеленський.

Читайте також: Дніпро і область підготували місця для розселення постраждалих від ракетного удару рф - ОП

За його даними, рятувальники ще продовжують пошук людей з-під завалів багатоповерхівки у Дніпрі, куди 14 грудня влучила російська ракета Х-22. Врятовано 39 осіб (з них 6 дітей, загинуло 40 осіб (з них 3 дитини).

«Загалом надійшло 47 повідомлень про тих, хто міг перебувати у будинку на час удару і чия доля буда невідома. Вдалося з'ясувати інформацію щодо 22 людей», - сказав Президент/

Читайте також: Кров для врятованих з-під завалів дніпровців здали більш як 100 людей

Він висловив співчуття усім тим українцям, чиїх близьким забрала ворожа ракета.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня у Дніпрі російська ракета влучила в під‘їзд дев'ятиповерхового житлового будинку, зруйнувавши 72 квартири та ще 230 пошкодивши.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-