Кров для врятованих з-під завалів дніпровців здали більш як 100 людей

Кров для врятованих з-під завалів дніпровців здали більш як 100 людей

Укрінформ
Для порятунку дніпрян, поранених через потрапляння російської ракети в житловий будинок, надано всі необхідні компоненти крові.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Дніпряни активно відгукнулися: вже наступного після обстрілів дня до центру збору крові прийшло понад 100 людей. Дякуємо містянам, завдяки активності яких, компоненти всіх груп крові були в наявності. Кількість охочих здати кров і надалі збільшується, проте найефективніше донорство – планове", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ запропонували алгоритм, як із максимальною користю для інших і без шкоди для себе здати кров.

Найперше відомство рекомендує стежити за оголошеннями центрів крові у своєму місті чи регіоні. Можна зателефонувати до центру крові, щоб уточнити потребу в донорах. Якщо не буде нагальної потреби - охочих запишуть на інший зручний день.

Читайте також: СБУ ідентифікувала російських військових, причетних до ракетного удару по Дніпру

"Навіть якщо у соцмережах є приватні заклики здати кров, краще попередньо зателефонувати до центру крові, аби з’ясувати, скільки людей там готові прийняти саме сьогодні", - підкреслюють у міністерстві.

За великої кількості охочих задонатити кров, можна повідомити про це найближчий центр крові і запросити виїзну бригаду для маніпуляцій.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня у Дніпрі російська ракета влучила в під‘їзд, де було 72 квартири і зареєстровано до 200 людей, близько 50 з них - діти. Станом на 12 годину 16 січня кількість загиблих становить до 40 осіб, троє із яких — діти.

У Дніпрі росіяни поцілив у багатоквартирний будинок / Фото: Микола Мякшиков. Укрінформ

Перше фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-