Маляр: У Соледарі тривають бої, все інше - неперевірена інформація

Маляр: У Соледарі тривають бої, все інше - неперевірена інформація

Укрінформ
У Міністерстві оборони закликали не поширювати неперевірену й несанкціоновану інформацію про ситуацію на фронті, зокрема в Соледарі.

Про це йдеться у дописі, який заступниця міністра оборони Ганна Маляр опублікувала у Фейсбуку.

Вона констатувала, що зараз чимало людей намагаються використати високий інтерес до теми боїв за Соледар і «встигнути заробити на ній популярність або гроші».

У звʼязку з цим Маляр нагадала, що публічне оприлюднення інформації про переміщення та розташування Сил оборони є злочином (ст. 114-2 КК), якщо вона не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом, Міноборони або іншими уповноваженими державними органами.

Читайте також: У Міноборони нагадали, хто уповноважений поширювати інформацію про ЗСУ

Стосовно ситуації в Соледарі вона навела зведення Генштабу: «Минулої доби підрозділи Сил оборони України ВІДБИЛИ атаки окупантів в районах населених пунктів Макіївка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Сіль, СОЛЕДАР, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Майорськ і Мар’їнка Донецької області. На Бахмутському напрямку ОБСТРІЛЯНО ПОЗИЦІЇ наших військ в районах понад 20 населених пунктів. Зокрема це - Спірне, Красна Гора, Кліщіївка, Івано-Дар’ївка, СОЛЕДАР, Бахмут, Дружба та Північне Донецької області».

Заступниця міністра оборони пояснила: «Якщо простою мовою - тривають бої. Все інше - неперевірена інформація, несанкціонована і без знання загальної картини фронту (бо це державна таємниця)».

Читайте також: Прикордонники показали, як знищують ворога у Соледарі

Крім того, резюмувала Маляр, уповноваженими особами інформація оприлюднюється з урахуванням не лише оперативної обстановки, а й наших військових планів.

Як повідомлялося, за добу в районі Соледара та Бахмута ворог завдав 234 удари, але у ході зіткнень із ЗСУ втратив 119 бійців, ще 108 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-