Підвищенням призовного віку кремль прагне приховати мобілізацію – розвідка Британії

Підвищенням призовного віку кремль прагне приховати мобілізацію – розвідка Британії

Укрінформ
Підвищенням уже навесні верхньої межі призовного віку в росії з 27 до 30 років кремль намагається приховати триваючу мобілізацію для війни в Україні, щоб уникнути зростання невдоволення населення.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 12 січня голова комітету держдуми росії з оборони Андрій Картаполов запропонував збільшити в росії верхню вікову межу призову на військову службу з 27 до 30 років уже для призову навесні цього року.

Картаполов сказав, що цей крок має на меті забезпечити оголошене раніше збільшення чисельності російських сил на 30%.

Минулого року про підтримку такого кроку заявив президент рф путін, а російські чиновники, ймовірно, озвучують реакцію громадськості.

Читайте також: Аналітики ISW сумніваються у здатності росії провести військові реформи

«російські лідери, ймовірно, сподіваються, що зміна вікового критерію для призову на звичайну строкову військову службу дозволить отримати більше особового складу для продовження війни в Україні й водночас буде менш тривожною для населення рф, ніж оголошення про черговий раунд непопулярної «часткової мобілізації», - зазначається у зведенні.

У попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що Україна продовжує загрожувати кораблям чорноморського флоту росії, через що чф рф надає пріоритет захисту своїх сил над наступальними або патрульними операціями в морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-