росія виводить кораблі у Чорне море через загрозу ударів по базі флоту - розвідка Британії

росія виводить кораблі у Чорне море через загрозу ударів по базі флоту - розвідка Британії

Укрінформ
Україна продовжує загрожувати кораблям чорноморського флоту росії, через що чф рф надає пріоритет захисту своїх сил над наступальними або патрульними операціями в морі.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 11 січня група з не менше 10 кораблів чф рф вийшла з Новоросійської військово-морської бази, проте малоймовірно, що їхнє розгортання є ознакою підготовки до ударів крилатими ракетами морського базування, і дуже малоймовірно, що флот готується до десантних операцій.

У британській розвідці вважають, що враховуючи типи і кількість кораблів, які одночасно вийшли в море, такий маневр є розосередженням флоту у відповідь на загрозу удару по пункту їхнього базування.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі один ракетоносій із вісьмома «Калібрами»

«чф рф здебільшого залишається нерухомим через постійні загрози ударів з боку України й продовжує надавати пріоритет захисту своїх сил над наступальними або патрульними операціями», - зазначається у зведенні.

У попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що російський військово-промисловий комплекс, швидше за все, вдається до використання праці ув’язнених, намагаючись задовольнити потреби у виробництві у воєнний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-