рф використовує працю ув’язнених для потреб оборонного сектору – розвідка Британії

рф використовує працю ув’язнених для потреб оборонного сектору – розвідка Британії

Укрінформ
російський оборонний виробничий сектор, швидше за все, вдається до використання праці ув'язнених, намагаючись задовольнити потреби у виробництві у воєнний час.

Про це повідомило у Твіттері Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У листопаді 2022 року «Уралвагонзавод» (УВЗ), найбільший російський виробник танків, після зустрічі з федеральною службою виконання покарань (ФСВП) повідомив місцевим ЗМІ, що візьме на роботу 250 ув’язнених.

Читайте також: рф перекидає до білорусі авіацію для навчань, а не для наступу на Україну - розвідка Британії

Як зазначається, у росії існує давня традиція тюремної праці, але з 2017 року примусову працю як вид кримінального покарання було відновлено.

Маючи один із найвищих показників ув’язнення у світі, ФСВП контролює розгалужену імперію з понад 400 тисяч ув’язнених, і її часто звинувачують у надзвичайній жорстокості та корупції.

«Ув’язнені являють собою унікальний людський ресурс, який російські лідери можуть використовувати для підтримки «спеціальної військової операції», тоді як охочих добровольців не вистачає, як і раніше», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Підтримка «л/днр» стане фінансовим і політичним тягарем для росії – розвідка Британії

Праця ув’язнених, ймовірно, буде особливо затребувана виробниками відносно низькотехнологічної зброї, як УВЗ, які очевидно перебувають під сильним тиском з боку москви щодо збільшення виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка заявляла, що росія посилила свою оборону в районі Соледара та Кремінної повітряно-десантними військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-