Підтримка «л/днр» стане фінансовим і політичним тягарем для росії – розвідка Британії

Підтримка «л/днр» стане фінансовим і політичним тягарем для росії – розвідка Британії

Укрінформ
Британська розвідка вважає, що витрати росії на псевдореспубліки «л/днр» тільки зростатимуть і будуть її фінансовим, політичним та дипломатичним тягарем довше за поточну фазу конфлікту.

Про це повідомляє у Твіттері міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 31 грудня 2022 року збройні формування «л/днр» були офіційно введені до складу збройних сил росії. президент путін під час візиту до ростова-на-дону вручив цим формуванням бойові знамена.

кремль стверджує, що «лнр» і «днр» є невід'ємними частинами російської федерації після фіктивних референдумів про приєднання у вересні 2022 року.

Проте з 2014 року росія контролювала обидві ці території, створивши 1-й армійський корпус «днр» та 2-й армійський корпус «лнр», підтримавши їх російськими військовими.

Статус та ідентичність «днр» і «лнр», ймовірно, залишаються предметом розбіжностей у російській системі, вважає розвідка Британії. Ще до вторгнення в лютому 2022 року ці території потребували значних витрат російських фінансів.

«Тепер, коли кремль відкрито зобов’язався їх підтримувати, вони, ймовірно, стануть великими політичними, дипломатичними та фінансовими витратами для росії, які продовжаться довше за поточну фазу конфлікту», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Є висока ймовірність підриву православних храмів Донецька на Різдво - InformNapalm

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка заявляла, що перекидання далекої авіації росії з авіабази Енгельс на Далекий Схід може вплинути на ракетні атаки по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-